2017. május 14., vasárnap

Fasírt egyben sütve

Hozzávalók:
1/2 kg darált hús
1-2 cs előfőzött barna rizs (ha csak 1 tasakkal kerül bele, akkor kevésbé lesz tömör, kemény a fasírt)
1 db tojás
füstölt szalonna (elhagyható)
vöröshagyma
fokhagyma
só, pirospaprika, bors

A 2 tasak rizst megfőzöm. (Amiatt választottam az előfőzött tasakos barna rizst, mert munka után igyekszem mielőbb túlesni a főzésen :)
Néhány vékony csík füstölt szalonnát a lehető legapróbbra felvágom.
A darált húst, főtt rizst, szalonnát, felaprított vöröshagymát, fokhagymát jól összekeverem, a kapott masszát ízlés szerint fűszerezem (só, pirospaprika, bors), hozzáadok 1 tojást és megint alaposan átkeverem az egészet.
(Vöröshagymát lehet reszelni is, ha valakit zavarna benne 1-1 hagymadarab, a fokhagymát pedig présen át lehet törni. Ezzel kicsit homogénebb masszát kaphatunk.)

Én személy szerint szeretem a sütés közben keletkező kérget a fasírton, így 4 felé osztom a masszát, és kisebb kenyérhez hasonló alakúra formázom.
A tepsibe sütőpapírt teszek, amit kevés zsírral megkenek, ráhelyezem a formázott húsmasszákat, és a tetejükre is kenek egy kevés zsírt. (Az elején alufóliával ajánlott lefedni, mert nálam az történt, hogy a felületén lévő néhány rizsszem sajnos kiszáradt és ropogóssá vált.) Mialatt sül többször meglocsolom a tepsiben lévő zsírral. Addig sütöm, míg szép barnás kérget kapnak a fasírtjaim.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése