2017. február 26., vasárnap

Spárga krémleves cukkinivel

Hozzávalók:
1 ek mangalica zsír
3 db nagy vöröshagyma
50 dkg zöldspárga
1 db közepes cukkini
1 csipet szerecsendió
1 csipet füstölt pirospaprika
1 szál lestyán
1 csipet köménymag
1 kk fokhagymapor
1 csipet fehér bors
só ízlés szerint
kb. 1.5 l víz

A dinsztelt hagymához hozzá kell adni az aprított spárgát, amikor félig már megpuhult, hozzá kell tenni az apróra vágott cukkinit. Vízzel fel kell önteni, hogy 2 ujjnyira ellepje az edény tartalmát, és a fűszerekkel puhára kell párolni. Majd botmixerrel pépesíteni kell, és kb 7-8 dl vízzel még össze kell főzni, hogy ne legyen túl sűrű.
Pirított baconnel, friss petrezselyemmel javasolt tálalni.

Forrás: nosalty.hu (bővebb receptleírás + fotó)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése